woonaccessoires

3st lamp Karakteristiek Kunststof | 5st lamp Stralend Staal 2st klok Hemisferisch Hout

2 st Tijd Lijnen1st Lamp Object | 1st lamp Wisselend kader

3-lampen-groen-703-lampen-blauw-70
Karakteristiek Kunststof

wonderlamp kleinpijl

Karakteristiek kunststof is een serie van drie lampen. Door het zeer hoogwaardige kunststof dat helderder is dan glas, schijnt uit het weg gefreesde oppervlak een krachtig en zuiver licht. De ontwerpen en de techniek doen de rest van de magie.  

> Karakteristiek Kunststof -Wonderlamp- (staande lamp)

sfeerfoto wonderlamp bureausfeerfoto wonderlamp omasfeerfoto wonderlamp standaard

De Wonderlamp is een iconografische staande LED lamp die een klassieke uitstraling combineert met de eigentijdse eigenschappen van kunststof. De Wonderlamp bestaat door het ontbreken van massa; de uitgefreesde vorm (waardoor je -bijvoorbeeld- een vinger kunt steken) is de uiteindelijke lichtbron: echt een Wonderlamp. (Oplage 30 stuks)

afmeting kunststof280 x 6 x 210 mm (L x B x H). afmeting voet: 300 x 45 x 50 mm (L x B x H).  branduren: de LED-lampjes gaan bij 7 brand uren per etmaal ca. 19,5 jaar mee. converter AC/DC: uitwendig. energielabel: A++A+A. garantie: 2 jaar. gewicht: 1,6 kilo. snoerlengte: ca 1,7 m. verpakking: enkel golf sluitende doos. PMMA heeft niet alleen een lange levensduur, het is ook honderd procent recyclebaar. Het verwerkte hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. € 195,00  excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…
Stralend Staal

overzicht stal met tekst blauwigpijl

Stralend Staal is een serie van zes lampen die voornamelijk uit ijzer en koolstof (staal) bestaan: vijf lampen met als uitgangspunt de menselijke gesteldheid plus een iconische lamp…

> Stralend Staal  -Daar is het geluk-  (staande lamp)

staande lamp, daar is het geluk, uit wonderland

Een groot deel van het handelen van de mens is toe te schijven aan de gedachte dat het elders beter is; als gevolg zorgt dit zoeken voortdurend voor vertrek en aankomst, de twee grootste krachten in een mensenleven. Maar van welke kant moet je komen om weg te gaan? Al mijmerend biedt deze lamp uitzicht op inzicht. Dort, wo du nicht bist, dort ist das Glück. (Oplage 30 stuks)

afmeting: 300 x 200 x 2 mm (HxBxD) branduren: 50.000. energielabel: A++. garantie: 2 jaar. gewicht: 600 gram. snoerlengte: ca. 200 cm. Inclusief LED lamp. verpakking: 1.4 mm dikke kartonnen doos. Het 2 mm dikke stalen figuurtje is geheel recyclebaar. € 120,00 wagentje3 excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…


Stralend Staal -Schaduwlamp- (hanglamp)

schaduwlamp 2 kleuren 2afmetingen schaduwlamp en verpakking, uit Wonderland

Deze 2-dimensionale, grafische muurlamp die in de schijnrichting wel degelijk licht geeft en bovendien de muur kleurt heeft de contouren, dikte en kleur van een schaduw. Hoewel deze lamp bij de serie “Stralend staal” hoort, is het een buitenbeentje. De schaduwlamp heeft namelijk geen verhaal en is slechts de verpersoonlijking van de andere kant van het licht: de schaduw. (Oplage 30 stuks)

afmeting280 x 240 x 17 mm (LxBxD). branduren: 25.000. energielabel: A+. garantie: 2 jaar. gewicht: 0,2 kilo. snoerlengte: ca. 2 m. inclusief LED lamp. verpakking: enkel golf sluitende doos. Staal heeft niet alleen een lange levensduur, het is ook honderd procent recyclebaar. € 115,00 wagentje3 excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…


Stralend Staal -Ergens gloort er licht- (hanglamp)

hanglamp uitWonderlandhanglamp en verpakking, uit Wonderland

“Ergens gloort er licht” is een hanglamp waarvan het snoer functie heeft. Er is niets voor nodig behalve een stopcontact. De gedachte is dat temidden van alle irrationele zinloosheid het leven niets meer is dan existentieel gebungel in de dubieuze overtuiging dat er ergens licht gloort, ad absurdum. (Oplage 100 stuks)

afmeting202 x 64 x 3 mm (LxBxD) exclusief snoer. branduren: 50.000. energielabel: A++. garantie: 2 jaar. gewicht: 264 gram. snoerlengte: ca. 22 cm. Inclusief LED lamp. verpakking: 1.4 mm dikke kartonnen koker. Het 3 mm dikke stalen figuurtje is geheel recyclebaar. € 58,00 wagentje3 excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…


Stralend Staal -De existentialist- (hanglamp)

hanglamp en verpakking, uit Wonderland

Van het absurdisme van “Egens gloort er licht” naar “De existentialist” is maar een kleine stap. Vereenzaamd, in een absurt universum je eigen lot in handen hebben; korter valt het existentialisme niet te omschrijven. Dat is ook precies wat deze lamp uitbeeldt. Door het verschil in de plaatsing van de voeding vinden deze twee lampen elkaar als pendanten. (Oplage 50 stuks)

afmeting202 x 64 x 3 mm (LxBxD) exclusief snoer. branduren: 50.000. energielabel: A++. garantie: 2 jaar. gewicht: 264 gram. snoerlengte: ca. 180 cm. Inclusief LED lamp. verpakking: 1.4 mm dikke kartonnen koker. Het 3 mm dikke stalen figuurtje is geheel recyclebaar. € 88,00 wagentje3 excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…


Stralend Staal -Volle maan- (hanglamp)

hanglamp en verpakking, uit Wonderland

Zoiets kinderlijk eenvoudigs als schommelen is te abstraheren tot bewegen zonder vooruitgang te boeken en past zodoende perfect in het cynisch romantische universum waarbinnen uit Wonderland zich beweegt, maar natuurlijk niet zonder (door een gedicht) -op foto klikken- hoop op ontplooiing te bieden. uit Wonderland is dan ook een land zonder grenzen. (Oplage 50 stuks)

afmeting: 250 x 160 x 2 mm (HxBxD) exclusief snoer. branduren: 50.000. energielabel: A++. garantie: 2 jaar. gewicht: 264 gram. snoerlengte: ca. 200 cm. Inclusief LED lamp. verpakking: 1.4 mm dikke kartonnen koker. Het 3 mm dikke stalen figuurtje is geheel recyclebaar. € 68,00 wagentje3 excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…


Stralend Staal -Uitzicht op inzicht- (staande lamp)

De laatste in deze collectie is een staande lamp: “uitzicht op inzicht” die op een subtiele manier refereert aan de klassieke schemerlamp. Een schemerlamp die figuurlijk buiten het zelfgeschapen kader treedt en er aan wenst te ontsnappen. “Uitzicht op inzicht” is zodoende een aanvulling op de staande lamp “daar is het geluk”. (Oplage 30 stuks)

afmeting: 320 x 200 x 2 mm (LxBxD) exclusief snoer. branduren: 50.000. energielabel: A++. garantie: 2 jaar. gewicht: 667 gram. snoerlengte: ca. 180 cm. Inclusief LED lamp. verpakking: 1.4 mm dikke kartonnen doos. Het 2 mm dikke stalen figuurtje is geheel recyclebaar. € 110,00 wagentje3 excl.6,95 verzendkosten.

lees meer…
Hemisferisch Hout

pijl

Hemisferisch hout is een serie van twee houten klokken die op een unieke manier de tijd weergeven. Een overeenkomst is dat alle tijdzones kunnen worden afgelezen. Neem je tijd om deze klokken te bekijken…   

Hemisferisch Hout -Kantel klok- (staande klok)

 

12-zijdige klok die door rotatie de 24 tijdzones weer geeft; aangevuld met zomer- en wintertijd. Als je de klok kantelt -om een andere tijdzone de tijd te kunnen zien- zou de minutenwijzer dus moeten blijven staan en de uren wijzer zou met de draaibeweging mee moeten draaien. Dat doet deze klok dan ook (dank Peter de Vos). Design met een Twist!

afmeting: 255 x 60 x 255 mm (L x B x H).  uurwerk: kwarts. garantie: 2 jaar. gewicht: 1,7 kilo.  verpakking: enkel golf sluitende doos. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. € 189,00 wagentje3 excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…

Hemisferisch Hout in bewerking: -Wereld theater- (staande klok)

Prototype van een klok waarop je kunt zien hoe laat het is in de wereld en waar het dag is en waar nacht. Op de bovenste -stilstaande- schijf staan naar rechts oplopend de cijfers 1 t/m 24, waarvan de cijfers 18 t/m 6 op een semi-transparant oppervlak (nacht). Op de onderste -met de klok meedraaiende- schijf staat het noordelijk halfrond en een lijn die de nul meridiaan vertegenwoordigt. De onderste schijf draait in 24 uur over het noordelijk halfrond. Ter hoogte van de 0 meridiaan kan je zien hoe laat het is. Op het nachtelijk deel van het noordelijk halfrond lichten steden met meer dan 4 miljoen inwoners op.

cnc frees bob IMG_6312

Hulp Bob t.b.v. de productie.   Hulp Peter de Vos t.b.v. de techniek.

afmeting: 255 x 50 x 255 mm (L x B x H). uurwerk: kwarts. garantie: 2 jaar. gewicht: 1,7 kilo.  verpakking: enkel golf sluitende doos. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. € 289.- excl. 6,95 verzendkosten.

lees meer…
> klokken Tijd lijnen– (staande klokken)

moire-klok-uit-wonderland

klok9d-uitwonderland

Deze klok vertaalt de tijd naar een abstractie, hier gebaseerd op het moiré effect. Een moiré patroon ontstaat als twee sets met lijnen onder een verschillende hoek over elkaar gelegd worden.

In bewerking B225-L255-D140mm staal 138,00> Object -Kleutertje van jewelste- (staande lamp)

Schermafbeelding 2016-03-23 om 22.16.11

Onze cynisch romantische wereldvisie vindt ook z’n weg naar de boze buitenwereld door middel van deze reuzenlamp. Het duistere karakter wordt geaccentueerd door het spookachtige licht achter de rug van dit ‘kleutertje van jewelste’.

afmeting: 1230 x 610 x 2 mm (L x B x D). garantie: 2 jaar. gewicht: 2,9 kilo.  verpakking: enkel golf sluitende doos. € 293.- excl. verzendkosten.> lamp -wisselend kader- in bewerking (muurlamp)

De 2-dimensionale stalen wandlamp “wisseld kader” is voorzien van een hoogwaardige LED-strip en is de eerste stap naar een nieuwe serie lampen waarmee we denken een andere, minimalistische maar toch rijkere toon te treffen; geheel in de muzikale traditie van Philip Glass, Michael Nyman en Arvo Pärt. De lamp is door aanraking te bedienen. Kijk ook hoe de onderkant de bovenkant kan worden. Optische illusie? Bedrieglijk mooi! (Oplage 50 stuks)

3stuksdimensie

uit stand klein

2klein 1klein

Binnenkort leverbaar

afmeting: 599 x 616 x 2,5 mm (L x B x D). garantie: 2 jaar. gewicht: 1,2 kilo. verpakking: enkel golf sluitende doos. € ??? excl. verzendkosten.

ondersteuning uit Wonderland

Bob                                      productie

Eugene Paashuis          feedback ten behoeve van staal

Peter de Vos                    techniek en voorstellen tot uitvoering

 

volg ons FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest