wandlamp – gloren

hanglamp uitWonderland

IMG_5498

ergens gloort er licht

Een hanglamp waarvan het snoer functie heeft. Een praktisch idee ook nog eens eenvoudig uitgevoerd. “Ergens gloort er licht is geen lamp met een boodschap maar met een gedachte…

De absurdist (absurd: ongerijmd) Camus zag in stenensjouwer Sisyphus een metafoor voor de zinloosheid van het bestaan en elke poging om tot de essentie door te dringen is in zijn visie vergeefse moeite omdat de wereld irrationeel is: wellicht existentieel gebungel in de dubieuze overtuiging dat er ergens licht gloort, ad absurdum.

Specificaties:
afmeting202 x 64 x 3 mm (LxBxD) exclusief snoer. branduren: 50.000. energielabel: A++. garantie: 2 jaar. gewicht: 264 gram. snoerlengte: ca. 22 cm. Inclusief LED lamp. verpakking: 1.4 mm dikke kartonnen koker. Het 3 mm dikke stalen figuurtje is geheel recyclebaar. € 58,00 wagentje3 excl. 6,95 verzendkosten.


in historisch perspectief

Na de koepel van de Sint-Pietersbasiliek te hebben ontworpen en elektriciteit in het Vaticaan te hebben aangelegd heeft Michelangelo nog een een opmerkelijk werkje in elkaar geflanst: In de Troostijnse Kapel prijkt “de schepping van het ventje”.

God de ripper

In het door Michelangelo uiterst beroerd geschilderde fresco “Creatie van Eva” zie je hoe God Eva fabriceert uit een rib van Adam. Let op de handjes van Eva… nog maar net geboren en gelijk al de hoofdprijs willen cashen. Logisch dat ze later het Paradijs uitvloog.

Eva werd door God dus geschapen uit een rib van Adam; dit deed hij niet alleen om ons te laten inzien dat gestolen waar niet gedijt maar ook omdat hij wel wat onwetend verraad kon gebruiken om het tweetal later weer uit het paradijs te kunnen bonjouren, je weet wel, dat gedoe met die appel. De beeldhouder Thomas Brock heeft Eva hier deemoedig en met gebogen hoofd uitgebeeld nadat ze uit het paradijs is verbannen. Geeft niets, ergens gloort er licht.

The_Scream

Al het gepsychologiseer en 119,5 miljoen dollar bleken pure verspilling toen onlangs in de werkkamer van Edvard Munch, rondom een stopcontact en onder een laag verf, een muurschildering werd aangetroffen. Het betrof een studie van “de Schreeuw”. Typisch staaltje Noorse humor.

obama2

Verwezenlijken kunnen ze, die lui daar aan de overkant. Tijdens extreem naargeestig weer, wil een fragmentje van dat snel verwezenlijkt verschiet zo nu en dan ons continent aandoen. Zo maakten we na een koele straffe wind uit het westen kennis met de jojo, New Age, de hoelahoep, de Wuppie en Neuro-Linguïstisch Programmeren.  We zijn blij dat we eindelijk eens iets terug kunnen doen. Yes we can!

volg ons FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest