hoe lamp het licht ziet

marien

Alles begint met bijna niets
Bijna alles wat je om je heen treft heeft het volgende ontwikkelingsproces doorlopen: na de eerste schetsen volgt een haalbaarheidsonderzoek: is het idee onderscheidend genoeg, hoe groot is de markt, wat hebben de concurrenten te bieden, waaruit bestaat de toegevoegde waarde maar vooral; is het economisch haalbaar. Mocht het daarna werkelijk een goed idee blijken, volgt een bedrijfsplan en de uiteindelijke ontwikkeling van het product. Er wordt een onderdelenlijst samengesteld, leveranciers gezocht, een assemblage plan opgesteld en tegelijkertijd moet de marketing worden geregeld.

Maar bijna alles begint met bijna niets: een krabbel op een bierviltje, lijnen op een beeldscherm. Zo begonnen wij met een voorlopige schets van een eenvoudige lamp die we lieten laserfrezen/zagen. Er werd een houten sokkel gemaakt, dat proefmodel werd vervolgens aangepast en CNC-gefreesd, weer aangepast en een eerste serie laten vervaardigen, aangevuld met op maat gemaakte onderdelen. Tot slot hebben we andere ontwerpers naar de vorm van de afbeeldingen laten kijken en definitieve prototypen gemaakt, compleet met verpakking.

Het idee is om de specifieke lichtwerking van kunststof te gebruiken voor een kwalitatief hoogwaardige lamp. Dat is in eerste instantie gelukt want hij bestaat, ik zie hem. Nu zorgen dat we hem vaker om ons heen treffen. In winkels welteverstaan.

Dank aan Bob & Nico van der Hoest + Marien voor hulp bij het ontwikkelen
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *