schaduw lamp

schaduwlamp uitschaduwlamp 2 kleuren 2

donkere kant van het licht 

Een 2-dimensionale, grafische muurlamp die in de schijnrichting wel degelijk licht geeft en bovendien de muur kleurt. Deze lamp heeft de contouren, dikte en kleur van een schaduw.

In de allegorie van Plato’s grot maakt de auteur ons duidelijk dat de wereld wordt getekend door schaduwen, zonder dat we de essentie in het licht van de werkelijkheid kunnen zien: eigenlijk The Matrix 1.0. In de moderne literatuur verpersoonlijkt het ook niet de beste eigenschappen van de mensheid. Geen vrolijk dingetje dus, die schaduw maar wel nuttig. Zo zijn tijdens een maansverduistering de schaduwranden van de aarde op de maan rond; een eenvoudige constatering waaruit af te leiden valt dat de aarde niet plat is. Dat is een behoorlijke bijdrage aan ons wereldbeeld die de schaduw nu eens niet in een kwaad daglicht stelt. We zouden graag zien dat onze schaduw muurlamp eenzelfde belang vertegenwoordigd, maar hoewel bij deze lamp de schaduw voor het eerst voor licht zorgt, zijn we daar toch niet geheel zeker van.

site 1site 2

schaduwlamp maken

Specificaties:

Schermafbeelding 2015-09-28 om 21.36.02

afmeting280 x 240 x 17 mm (LxBxD). branduren: 25.000. energielabel: A+. garantie: 2 jaar. gewicht: 0,2 kilo. snoerlengte: ca. 2 m. inclusief LED lamp. verpakking: enkel golf sluitende doos. Staal heeft niet alleen een lange levensduur, het is ook honderd procent recyclebaar. ca. € 115,00 wagentje3 


in historisch perspectief

Behalve door de oorlog was Harry Mulisch ook gefascineerd door het fantastische, het magische. Als auteur wilde hij niet zozeer de werkelijkheid beschrijven als wel door dromen, mythen en fantastische gebeurtenissen het alledaagse verbinden met het goddelijke. In de novelle Het zwarte licht rijgt de gelauwerde auteur apocalypse, alchemie en mythologie moeiteloos aan elkaar; het is ook een verhaal over wanbegrip: elkaar verstaan of begrijpen lijkt onmogelijk in dit boek… het misverstand heerst. Er mag echter geen misverstand over bestaan dat Mulisch, om hem moverende redenen zeer met onze lamp was verguld.

Dat Vincent van Gogh af en toe een helder, haast verlicht moment had is retrospectief geheel toe te schrijven aan die lui uitWonderland. Wij betreuren het evenwel dat deze mondiaal bekende schilder op zulke momenten zelden een kwast in zijn nabijheid had.

volg ons FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest