wonderlamp ziet ’t licht

 • sfeerfoto wonderlamp standaard

de wonderlamp

De wonderlamp is een van kleur te veranderen, iconografische staande LED lamp die een klassieke uitstraling combineert met de eigentijdse eigenschappen van kunststof. De wonderlamp bestaat door het ontbreken van massa; de uitgefreesde vorm (waardoor je -bijvoorbeeld- een vinger kunt steken) is de uiteindelijke lichtbron: een wonderlamp.

Door het gebruik van zeer hoogwaardig kunststof dat helderder is dan glas, schijnt uit het bewerkte oppervlak een krachtig en zuiver licht dat door de afstandsbediening dimbaar is en bovendien (geleidelijk) van kleur kan veranderen. Hierdoor past de lamp in nagenoeg elk interieur. De armatuur bevindt zich in de contrasterende, solide merantie houten voet.

De Wonderlamp is momenteel leverbaar in 2 typen elk in 3 modellen: Basis, Oma en Bureau. Van elk model worden er maximaal 150 gemaakt en deze zijn leverbaar in 3 uitvoeringen (zie specificaties). Onze iconische LED design lampen met afstandsbediening zijn onderaan deze pagina ook online te bestellen.

De wonderlamp kan worden voorzien van een (bedrijs)naam of logo. (Link)

 • wonderlamp hoge en lage uitvoering
  wonderlamp uit wonderland

Specificaties:

      € 167,-              € 195,- 

afstandsbediening

Het hoge model wordt geleverd met IR AFSTANDSBEDIENING: aan/uit, 16 kleuren + wit, overvloeien, dimmen. Bereik (gericht) ca. 1.9 meter. € 167,- incl. verzenden

Afbeelding 9

Het lage model wordt geleverd met RF AFSTANDSBEDIENING: aan/uit, vaste kleur, kleur verloop met instelbare snelheid en dimmen. Kleuren traploos in te stellen door een kleurenwiel. Bereik ca. 20 meter. € 195,- excl. verzenden
afmeting kunststof280 x 6 x 210 mm (L x B x H). afmeting voet: 300 x 45 x 50 of 300 x 70 x 50 mm (L x B x H).  branduren: de LED-lampjes gaan bij 7 brand uren per etmaal ca. 19,5 jaar mee. converter AC/DC: uitwendig. energielabel: A++A+A. garantie: 2 jaar. gewicht: 1,6 kilo. snoerlengte: ca 1,7 m. verpakking: enkel golf sluitende doos. PMMA heeft niet alleen een lange levensduur, het is ook honderd procent recyclebaar. Het verwerkte hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

01 wonderlampin historisch perspectief

De wonderlamp liet ook John Singer Sargent niet onberoerd. Deze in 1856 geboren Amerikaanse schilder kwam op het lumineuze idee om zijn meesterwerk “Portrait of Madame X” te completeren met ons product uit Wonderland. Zonder die meesterzet zou deze schilder met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in de anonimiteit zijn verdwenen.

Mahatma Gandhi is vooral bekend als grondlegger van het moderne India en zijn actieve geweldloosheid. Minder bekend is dat deze pacifist nogal eens in de weer was met verlichting. Zijn volgende uitspraak getuigd daarvan: “Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker”. Deze notoire brildrager liet na te vermelden dat het in huis halen van zo’n wonder lampie veel makkelijker is. Deed ie zelf ook.

Het feit dat Marilyn Monroe getrouwd was met de intellectueel Arthur Miller, wil nog niet zeggen dat ze zelf een lampie was. Hier zien we haar op Tobay Beach, Long Island, zoeken naar het “aan” knopje. Als de fotograaf haar, tijdens het opbergen van zijn camera, uiteindelijk niet had geattendeerd op het feit dat er geen snoer aan zit, hadden de lamp, Marilyn en haar kapsel de opkomende vloed waarschijnlijk niet overleefd.

Onze lamp is relatief goedkoop. Want als alles relatief is, is het ook relatief dat alles relatief is.

volg ons FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest