design merken uit NL

designjurjendutch design

Internationale merken

Internationale merken zoals Artemide, Flos, Foscarini, Luceplan en Vitra produceren vooral design lampen in redelijk grote oplage. Een hanglamp, vloerlamp of tafellamp is bij zulke merken al gauw een flinke investering, toch valt hier goed tegenop te ontwerpen; zeker ook omdat interieuraccessoires van eigen bodem sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw door toedoen van Benno Premsela en Droog Design (internationale) belangstelling krijgen.

Nationale merken

Dutch Design werd mede door toedoen van eerder genoemden een begrip tot ver over de landsgrenzen. De merken die in die tijd bijdroegen aan dat succes zijn ondertussen bijna geïnstitutionaliseerd maar de aanwas blijft constant. Merken die in kleine oplages produceren en met aandacht een lijn opzetten vinden hun weg naar gespecialiseerde winkels. Zeker met de huidige opkomst van concept-stores en pop-up stores. Bijkomend voordeel van de kleinere binnenlandse merken is het directe contact met resellers.

Resellers

Bij die resellers valt voor nieuwe merken een hoop kennis op te doen: in welke maanden bepaalde producten goed verkopen, waar je college’s mee bezig zijn, welke winkels nog meer aansluiten bij jouw merk en vooral hoe ze je product zien binnen hun (en soortgelijke) collecties. Bovendien is het ook nog eens leuk om in winkels met een fraai aanbod aan merken ideeën op te doen.

Bezoeken dus…

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *