hoe? DIY!

Arduino programmeren | CNC-frezen | CNC-graveren | kunststof onderdelen gieten | poeder-coaten | aluminium gieten | lassen | printplaten maken

Productie in eigen beheer

Het kopieerapparaat en de cassettetape waren in de 70-er jaren het voornaamste instrumentarium waarmee de punk beweging zichzelf reproduceerde. De basisgedachte achter Do It Yourself is ruim 40 jaar later veranderd in een makers cultuur die zich evengoed op reproduceer gereedschap richt maar nu geënt op 3-D printen, electronica en CNC-gereedschap. De huidige DIY-cultuur combineert nieuwe technieken en gaat relaties aan met traditionele manieren van werken. Zonder ons ergens bij aan te sluiten huldigen we het principe…

Alle bewerkingen en assemblages van de producten van uit Wonderland worden dan ook door onszelf uitgevoerd. De kwaliteit valt zo uitstekend te waarborgen en het resultaat is bovendien exact in overeenstemming met het uitgangspunt: DIY in optima forma. De maakprocessen die we in eigen beheer uitvoeren zijn: Arduino programmeren (met belangeloze hulp van Peter de Vos), CNC-frezen, CNC-graveren, kunststof onderdelen gieten, poeder-coaten, aluminium gieten, lassen en printplaten maken (met de onbaatzuchtige hulp van Bob). Het poeder-coaten gebeurd trouwens in een door hemzelf gebouwde oven. Okay, wat we zelf doen:


Arduino programmeren

Het Arduino mini-computertje kan geprogrammeerd worden door een computer via mini-USB. Met Arduino kan je werkstukken maken die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge signalen. De input kan bestaan uit: afstandsmeters, bewegingsmeters, lichtsensoren, schakelaars, temperatuursensoren of commando’s afkomstig van internet. In de ‘Wereld theater klok’ & de lamp “Wisselend kader” maken we gebruik van Aruino.

Peter de Vos met klok uit Wonderland 


CNC-frezen

CNC Frezen is een computergestuurde bewerking waarbij met een frees materiaal wordt weggehaald. Computer Numerical Control (CNC) is de computergestuurde regeling van machines. Dit gebeurt op basis van een programma dat wordt gegenereerd in een Computer-Aided Manufacturing (CAM)-systeem. Nadat grote Japanse leveranciers zich op deze markt hebben gestort is de CNC-techniek een algemeen aanvaarde productiemethode geworden. De ‘Kantelklok’ en de ‘Wereld theater klok’  CNC-frezen we zelf.

maximale afmeting CNC-frezen / graveren L510-B355-H140 mm


CNC-graveren

CNC graveren is verwant aan frezen: een tekst of tekening wordt digitaal omgezet in een coordinaten stelsel waarna het wordt gegraveerd in de ingestelde diepte. Bij inwaarts graveren wordt het beeld zelf uitgefreesd en bij opwaarts graveren wordt alles rondom de afbeelding weggehaald. De wijzerplaat van de ‘Wereld theater klok’ wordt door ons CNC-gefreesd. 

maximale afmeting CNC-frezen / graveren L510-B355-H140 mm


kunststof onderdelen gieten

Met de CNC-frees wordt uit extreem compact kunststof een mal gemaakt die met siliconen wordt gevuld, zodoende ontstaat een matrijs (in contravorm) die wordt gebruikt om polyurethaan hars te gieten. Om de hars van lucht te ontdoen gebeurt dit onder vacuüm. Het op deze manier verkregen eindproduct is nauwelijks te onderscheiden van een spuitgietmatrijs. De ophang constructie van ‘de Existentialist’, ‘Volle maan’ en de behuizing van de aanraak-bediening plus de overbrenging van de ‘Wereld theater klok’ en onderdelen van de ‘Kantelklok’ gieten we zelf. 

maximale afmeting gieten L510-B355-H140 mm

kunststof gieten


poeder-coaten

Poeder-coaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht negatief geladen poeder op een positief geladen oppervlak wordt gespoten. Door het elektrostatisch principe hecht het poeder kort aan het object, daarna wordt het in een oven verhit om de coating uit te laten vloeien en te laten harden. Zo wordt een afwerking gecreëerd die harder is dan gewone verf. Groot pluspunt van poeder-coaten ten opzichte van vloeibare verf is dat er geen oplosmiddelen vrijkomen en overgebleven lak uitermate goed kan worden hergebruikt. Deze eigenschap maakt het poederlak-proces zeer milieuvriendelijk. De hele serie ‘Schitterend staal’ poeder-coaten we zelf.

maximale afmeting poeder-coaten L1000-B1000-H2100 mm

poedercoaten 1 poedercoaten 2


aluminium gieten

1. was gieten in een siliconen mal (groen) en er een gietkanaal van was aan toevoegen 2. restvorm met gips en (hittebestendig) charmotte vullen 3. hittebestendige kroes met aluminium vullen en smelten (smeltpunt 660 graden) 4. gesmolten aluminum in de mal gieten 5. het resultaat op de oorspronkelijke mal. Verschillende onderdelen gieten we op deze manier zelf.

gieten screen2


lassen

Bij MIG/MAG-lassen wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt een plasmaboog gevormd. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet dienst als toevoegmateriaal.

lassen


printplaat maken

1. De circuitjes worden uit een, van een dunnen laag koper voorziene, plaat gefreesd. In onderstaand voorbeeld zijn het er 24. 2. Onder UV-vrij licht (DoKa-lamp) wordt een “soldeer masker” op de PCB (Printed Circuit Board) geplaatst. 3. De printplaat gaat daarna samen met het masker door een lamineer apparaat; voor een goede adhesie wordt het geheel direct met water gekoeld. 4. Een op ’n plastic sheet geprinte afbeelding van de soldeer punten komt daarna bovenop de PCB met ’t soldeer masker en wordt aan UV-licht blootgesteld en 50 minuten op een licht vrije plaats opgeborgen. 5. Als laatste stap halen we de plastic laag van de plaat(!) en gaat het geheel in een bak water van 45 graden C. met ontwikkelaar; de koperen soldeer punten worden nu zichtbaar. Printplaten voor de aanraak bedieningen en de electronica van de “wisselend kader lamp” maken we zelf.

pcbprintplaatv3

volg ons FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een gedachte over “hoe? DIY!

  1. Wat gaaf, nooit bij stil gestaan dat we dit soort productie ook kunnen DIY’en. Met name de matrijzen, die zo zelf gemaakt worden uit de CNC frees, ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *