in ontwikkeling

kwart voor 10

klok met draaiende wijzerplaten.

klok “Memento Mori”

vertikale lamp screen kopie

hangende wandlamp

kast met blauwe bank 1 laag DETAIL

boekenkastje

1) Wereld theater

Prototype van een klok waarop je kunt zien hoe laat het is in de wereld en waar het dag is en waar nacht. Op de bovenste -stilstaande- schrijf staan naar rechts oplopend de cijfers 1 t/m 24, waarvan de cijfers 18 t/m 6 op een semi-transparant oppervlak (nacht). Op de onderste -met de klok meedraaiende- schijf staat het noordelijk halfrond en een lijn die de nul meridiaan vertegenwoordigt. De onderste schijf draait in 24 uur over het noordelijk halfrond. Ter hoogte van de 0 meridiaan kan je zien hoe laat het is. Op het nachtelijk deel van het noordelijk halfrond lichten steden met meer dan 4 miljoen inwoners op.

cnc frees bob IMG_6312

Hulp Bob t.b.v. de productie.   Hulp Peter de Vos t.b.v. de techniek.


2) Wisselend kader (muurlamp)

 

De 2-dimensionale stalen wandlamp “wisseld kader” is voorzien van een hoogwaardige LED-strip en is de eerste stap naar een nieuwe serie lampen waarmee we denken een andere, minimalistische maar toch rijkere toon te treffen; geheel in de muzikale traditie van Philip Glass, Michael Nyman en Arvo Pärt. De lamp is door aanraking te bedienen. Kijk ook hoe de onderkant de bovenkant kan worden. Optische illusie? Bedrieglijk mooi! (Oplage 50 stuks)

3stuksdimensie

uit stand klein

2klein 1klein

Binnenkort leverbaar


Studie kaders

studie-naar-kaders1studie-naar-kaders3) Drieluik

drieluik uit Wonderland

200-300mm foto op Acrylaat met power LED

staal, print, bedrukt glas + lijst en LED


4) Vergankelijkheid

spiegel vergankelijkheid kopie

In het tikken van seconden herbergt zich ongemerkt de traagheid van een eeuw en in die eeuw de traagheid van seconden. We worden ongemerkt ouder. 1,2,3 De toekomst komt, de toekomst gaat.

B340-H400mm spiegel 123,—

5) Moiré

moire-klok-uit-wonderland

klok9d-uitwonderland

Deze klok vertaald de tijd naar een abstractie, hier gebaseerd op het moiré effect. Een moiré patroon ontstaat als twee sets met lijnen onder een verschillende hoek over elkaar gelegd worden.

B225-L255-D140mm staal 138,00

6) Vogelhuisje voor tuinartikelen centra (bouwpakket)

vogelhuis uitWonderlandvogelhuis2 uitWonderland

vogelhuisje

 

B108-H370-D167mm hout, verpakking is onderdeel van het bouwpakket 
60,00

vogelhuis

Vogel evangelisatie

Kerkbezoek door vogels is in Amerika al tijden een bekend fenomeen, in Europa is het nog een opkomend verschijnsel. Toch is in Nederland al sinds het eerste decennium van deze eeuw bekend dat de Spotvogel (Hippolais icterina) en de Ransuil (Asio otus) zelden aan kerkbezoek doen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Monniksgier (Aegypius monachus) het Paapje (Saxicola rubetra) en de Kerkuil (Tyto alba). De voorzieningen lopen, zeker in vergelijking met die in Amerika, nog achter bij de toenemende evangelisatie bij vogels.

Zoals zoveel wonderen van de schepping (we noemen hier ‘tijd’ en ‘licht’) vinden ook de meest uiteenlopende snoeshanen uiteindelijk een onderkomen in uitWonderland. Met uw hulp kunnen we dan ook in Nederland bijdragen aan het geestelijk welzijn van hen die onder het toeziend oog van de almachtige, spirituele verkwikking wensen na een verblijf aan het oneindige hemeldak.

Katholiek vogelkerkje (59-15,5-17 cm) E 66,60
(Godshuizen voor anders gezindte vogels volgen.)


 

7) Tuinklok voor tuinartikelen centra 

tuinklok-screen

B219-L568mm staal

8) Plat vlak

uitwonderland 2d lamp klein mattere kleuren

2-dimensionale lamp… gekleurd hout: 2 tinten grijs + wit
B382-H289mm

9) Een vel licht

Prototype voor een zelf in elkaar te steken laser-gesneden vel papier dat een lampenkap vormt voor een LED. Hier voorzien van de doorschijnende contouren van de patent aanvraag van Edison’s gloeilamp.


10) Zinken

verdwijnselende lamp

Mock-up voor een lamp die in z’n omgeving moet verdwijnselen.

IMG_5308

Hulp van Eugene Paashuis t.b.v. de productie.


11) Horizontale tijdsweergave (wekker)

Schets voor een wekker die de tijd lineair weergeeft.


12) Kalender Klok

kalender klok

Schets deze kalender zou kunnen bestaan uit een dunne laag beschrijfbaar kunststof op een metalen ondergrond of beschrijfbare magneetfolie (t.b.v. magneetjes voor de aanduiding). Linksboven een lampje, rechtsboven magneetjes. Lampje gaat feller schijnen naarmate de tijdsaanwijzing dichter bij het magneetje -op de plaats van de afspraak- komt.


13) Diogenes

IMG_6534

Koning Diogenes

Diogenes lamp

Schets voor wisselbare(?) projectie’s -vanuit de sokkel- op de muur. Diogenes (404 – 323 v. Chr.) zocht overdag zoals bekend, met een lamp naar een “mens”. Een eerlijk mens.


14) Lekker peertje he?

lekker peertje he?

Eerste Schets voor een (LED?) muurlamp (uit stopcontact?) waarbij de peervorm van de lamp letterlijk wordt genomen; vooral ideaal als je groene stroom hebt.


 

volg ons FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest