Vincent van der Horst

uitWonderland vertegenwoordigt:

Vincent van der Horst | Crystallize

Vincent studeerde aan de HTS (Bouwkunde) en aan de HEAO (Communicatie). Behaalde in 1999 zijn diploma “Industrieel product ontwerpen” aan de Haagse Hogeschool. Zoekend naar een breder perspectief startte hij in 2004 ontwerpbureau Crystallize dat zich concentreert op het verzinnen, ontwikkelen en realiseren van creatieve, helder vormgegeven producten.

Dekselse vaas uit potentieel afval ontstaat een sierlijke vaas.

wondervaas

Net zoals het potje, kan het materiaal van deze bloemenhouder door zijn smeltbaarheid goed teruggewonnen worden maar dat is eventueel aan je kinderen, zelf gooi je dit staaltje kringloopproces natuurlijk niet weg.  Vincent van der Horst is met dit ontwerp wederom goed met hergebruik op dreef; functionaliteit en esthetiek horen weer bij elkaar als een deksel bij een pot.

Specificaties:
afmeting kunststof: 100 x 100 x 148 mm (L x B x H). afmeting glas: 85 x 85 x 130 mm (L x B x H). garantie: 2 jaar. gewicht: 0,3 kilo. verpakking:koker € 49,- wagentje3inclusief vaas & verzending

Binnenkort heeft iedereen een 3D printer. Het zelf printen van huisraad zal net zo normaal worden als het beleggen van een boterham. Als 3D ontwerper kan je bij de introductie van een revolutionaire techniek natuurlijk niet achter blijven. De techniek leent zich vooralsnog goed voor kleinere series. Sommige producten kunnen niet per 10.000 stuks geproduceerd worden omdat de markt te klein is. Voor veel goede product-ideeën is die geringe seriegrootte nou juist de kracht. Het garandeert exclusiviteit. Hierdoor kan de vormgeving van producten veel uitgesprokener worden terwijl de kosten overzichtelijk blijven.

Ook biedt de techniek mogelijkheden om vormen te maken die met gangbare industriële technieken niet te vervaardigen zijn, omdat een normale machine er “niet bij kan”. Het enige alternatief is dat zo’n product met de hand gemaakt moet worden. Tegelijkertijd; de mate van complexiteit en nauwkeurigheid die met 3D printen binnen handbereik komt is ongeëvenaard.

Ik ben geen ambassadeur van 3D printen; wie gaat de tijd vergoeden die ik spendeer aan het verzinnen en uitwerken van de ontwerpen die ik maak en hoe voorkom ik dat mijn noeste arbeid voor het oprapen ligt op het internet? De investering die je als creatieveling doet (tijd) is niet meer terug te verdienen. Een interessant spanningsveld tussen creatieve inspiratie en ordinair kapitalisme. De pot-vaas probeert dat op positieve wijze zichtbaar te maken. Een in massa industrieel geproduceerd verpakkingspotje dat doorgaans in de glasbak verdwijnt, krijgt een tweede leven als fleurige vaas waarin de bloemen de hoop uitdrukken op een rooskleurige toekomst.

Vincent van der Horst.in historisch perspectief

steve_thinking copy

Kon hij wel die Jobs, dingetjes bedenken.

volg ons FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest