werken in uitvoering

fragment wereld theater klok

Tijdje geleden in Delft met Eugene Paashuis een demo-versie gemaakt voor de nieuwe verdwijsel lamp, nu zijn de werkzaamheden aan de “Wereld theater klok”  in volle gang: Peter de Vos is aan de slag met Arduino en een stappenmotor (vossen zijn slim vogels), Bob biedt onder anderen “CNC-frees gewijs” ondersteuning bij het houten omhulsel en het graveren van de plaat plus de overbrenging van motor naar plaat.

De Schaduwlamp is trouwens ook verbeterd; door een vacuüm gevormde mal kan een belangrijk onderdeel nu gegoten worden en door gebruik te maken van een nieuwe generatie LED lamp zal de lichtopbrengst binnenkort ook aanzienlijk toenemen. Ook kreeg “Ergens gloort er licht” met “de Existentialist” een pendant voor laag gesitueerde stopcontacten. Deze lampen kregen trouwens ook een klein zusje: “Volle maan”.

Drie van onze lampen zijn in winkels te zien waar ook Artemide, Foscarini en Moooi worden verkocht. Logisch, want voor minder doen we het niet. Tot slot: vol goede moed gaan we binnenkort daadwerkelijk beginnen aan een nieuwe loot aan de stam van de lampen familie: Diogenes moet het licht zien!

 

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *